Нова в Хашимото - Форум
Четвъртък, 29.06.2017, 18:54
Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Нова в Хашимото (Подходящо лечение без хормонално заместване)
Нова в Хашимото
dessДата: Четвъртък, 02.02.2012, 14:12 | Съобщение # 1
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Репутация: 1
Статус: Offline
Здравейте! Вчера след изследвания, назначени заради безплодие получих диагноза Хашимото. Резултатите ми са: TSH 9.93 mlU/l, Prolactin 375.90 mlU/l, Анти TPO 705.5 lU/ml, Анти TG 76 lU/ml. На 36год. съм, женски пол, нямам никакви симптоми от описаните за Хашимото. Бих искала да разбера дали импулсната терапия е подходяща за мен, тъй като алтернативите, за които днес цял ден чета звучат изключително депресиращо?
 
NikolovДата: Четвъртък, 02.02.2012, 22:09 | Съобщение # 2
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 4
Репутация: 10
Статус: Offline
Здравейте,
това, че нямате типичните за Хашимотото симптоми не значи, че диагнозата ви не е вярна. Това е автоимунно заболяване което протича коварно. Симптомите ще се появят когато бъде унищожена повече от 40% от жлезата. До тогава жлезата успява да компенсира недостига на тиреоидни хормони. Не така стои въпроса с половите хормони. Там объркването не може да се компенсира по никакъв начин, защото има нарушения във фазите на цикъла затова има проблеми със забременяването. Много жени се опитват да заобиколят този проблем по съвет на АГ специалисти прибягвайки да скъпи иввитро процедури. Успеваемостта при проблем със щитовидната жлеза е изключително ниска и винаги съществува риска от спонтанен аборт на всеки етап от бременността. Във вашия случай лечението с импулсната терапия би ви спестило много нерви, пари и най-вече не само да излекувате хормоналния си проблем, но и да забременеете и с далеч по-минимален риск от аборт.


д-р биоинж. A.Николов
 
iuryДата: Четвъртък, 01.08.2013, 14:29 | Съобщение # 3
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте Докторе!
Баща съм на 16 г. девойка, която онзи ден диагностицирахме с хипотиреодизъм на Хашимото. заболяване от което страда и майка й.Ужасен съм от перспективата с оглед крехката й възраст и от присъдата - цял живот на хормонална терапия със всички отрицателни за организма на детето въздейсвия.Ендокриноложката която ни диагностицира показа незаинтересованост и работи механично.
Попитах я дали не е за предпочитане да започнем с йодна диета, че е млад организъм, дали пък няма да се възстанови функцията на жлезата. Докторката ми отговори, че с йод по-скоро ще навредим на детето, което ме озадачи.
Ужасен съм и от друго, сега допускам че, майка й е имала заболяването по време на бременността си, но не е обръщала внимание.Това вероятно има своето значение. Детето имаше симптоми още преди повече от година, но личния ни лекар ни убеди че , няма смисъл да изследваме хормони, защото на тази възраст те бушували и няма да получим вярна картина. Поради което изгубихме ценно време.Говори се че, хомеопатичните средства вършели чудеса!
Дори не знам какво точно да питам, но ако считате, че е взможно възстановяването на функцията на жлеза
 
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Нова в Хашимото (Подходящо лечение без хормонално заместване)
Страница 1 от 11
Търси: