Хашимото или не - Форум
Четвъртък, 29.06.2017, 18:52
Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Хашимото или не (Въпрос за стойностите при Хашимото)
Хашимото или не
BisZhelyazkovaДата: Събота, 07.07.2012, 01:29 | Съобщение # 1
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте! Не зная как да опиша това, което ми се случи и объркването си, затова ще започна отначало, за да съм ясна. Моя позната ми каза да си направя изследване на щитовидната жлеза и аз просто отидох при личната лекарка. Щом ме видя, веднага ми даде направление. Изследвах TSH и antiTPo. Показанията бяха 3,610 и съответно 397. .Лекуващата лекарка веднага установи диагноза Хашимото, но не ми назначи лекарства.Поиска да следим нивата и то чак след 6 месеца. Препоръча ми селен и много витамини / С, В комплекс, А, Е и добавки, в които се съдържат витамини/. До тук всичко ми беше ясно, но после започнах да се обърквам именно заради липсата на лекарска информация или по- скоро твърде объркващата информация от познати и интернет.
Въпросите ми са:
Може ли само от изследването на TSH и антителата да се установи диагнозата или трябва да направя още изследвания? Никой не ми обясни и какъв вид /хипо или хипер-тиреоидизъм/ имам. Лекарите си говорят помежду си, без да ни обяснят разбираемо и ние пациентите, ако дочуем нещо и го схванем,после се чудим как да търсим "объркваща" информация в интернет. Това, което аз "дочух" бе думичката "хипо". Повечето от симптомите, като умора понякога /въпреки, че съм турист и редовно ходя в планината/, забравяне и трудно запомняне на текстове ги имам, но противно на логиката, килограмите ми намаляват /особено през лятото, когато пия и много вода, което явно оказва влияние/.
Има ли някакво значение точката при нивата на антитела /показано е на снимката/и защо при дадената ми диета лекарката спомена, че нивата на антителата не можели да се смъкват.Цитирам:"Те не могат да се смъкват, а и е по-важен хормонът".
Лекарката каза, че абсолютно трябва да изключа от менюто си морската риба и дарове, както и всичко, което съдържа по- големи количества йод /морска сол, зелени орехчета, сушени смокини и др./ Започнах диета, но мои познати с тази диагноза казват, че на тях докторите са казали точно обратното- да консумират повече продукти с йод. Кое е правдоподобното в моя случай?
Друго, което ме тревожи е, че по лицето ми се появиха петна, над годната устна /приличат на мустаци/. Това от заболяването ли е и има ли възможност с вашия метод поне да се стопира разпространението им. Казаха ми, че са от слънцето. Вярно ли е, че при Хашимото то може да влияе на щитовидната жлеза? Ако не трябва да консумирам нищо с йод, то логично е и да не се ходи на море. Вредно ли е морето при тази диагноза? От море всъщност човек може да се откаже, но от излагането на слънце едва ли някой може да се предпази изцяло, дори и с използването на козметика!

Извинявам се, че съм многословна, но се опитах да бъда ясна. Желая Ви приятни летни дни и ако имате възможност, поне да ми разясните резултатите от изследването.Благодаря Ви предварително!
Прикачвания: 3936442.jpg(97Kb)
 
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Хашимото или не (Въпрос за стойностите при Хашимото)
Страница 1 от 11
Търси: