Хипотиреоидизъм и Синдром на Хашимото , заедно.... - Форум
Четвъртък, 29.06.2017, 18:52
Добре дошли Гост | RSS

[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Хипотиреоидизъм и Синдром на Хашимото , заедно....
Хипотиреоидизъм и Синдром на Хашимото , заедно....
LIANAДата: Понеделник, 14.05.2012, 15:01 | Съобщение # 1
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Здравейте! На 20г ми откриха хопотиреоидизъм и Хашимото. Тогава ТСХ ми беше 72. Чрез ехография ми откриха и Хашимотото , отделно и ТАТ И МАТ ми бяха високи.Вече 7г приемам Л-тирокс , като от 50мг съм вече на 75мг. Забременях още на първия месец бебеправене , явно е било чудо! 2-3м от бременността МАТ ми беше 2331 , ТСХ- 0.2. Притесних се страшно много. Имах нормална и безпроблемна бременност - Слава На Господ. Сега ТСХ ми е 4,3 , а МАТ 600.
Странно , но само МАТ ми пуска ендокринолога. Пролактин , ТАТ - не.
Интересува ме , по какъв начин мога да сваля стойностите на антителата?
И да ми кажете всъщност Хашимото - лечимо ли е?
Грешка ли е било , че пиех Л-тирокс по време на кърмене ( 1,6г) и възможно ли е детето ми да има проблем с житовидната жлеза? Момченце е.
Благодаря ви предварително!
 
NikolovДата: Вторник, 12.06.2012, 18:35 | Съобщение # 2
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 4
Репутация: 10
Статус: Offline
Здравейте! Това, че през бременността сте пили Л-тироксин не е гршка защото щеше да има риск от спонтанен аборт. Друг е въпроса дали е правилно дозиран защото при ТСХ 0.2 явно не сте имали нужда от 75 микрограма. Това е стойност на ТСХ при хиперфункцшя. Явно някой колега се е презастраховал. Принципно когато на ехограф се установи Хашимото се правят и двата вида антитела ТАТ и МАТ. Ако само едните антитела са увеличени по-нататък се следят само увеличените. Пишете че сега МАТ ви е 600, но това е заблуждаващо. Най-вероятно е пак около 2300 само че са написали от лабораторията че е повече от 600, но това не значи че е 600. Просто кита с който се проявяват антителата им е бил до 600. В такива случай се прави замерване с разреждане. Иначе такъв редултат не ви върши работа и само ви успокоява че антителата са паднали. При Хашимото няма случай при който антителата да падат сами. Л-тироксина ги сваля изкуствено до някаква степен но щом спрете синтетичните хормони те бързо се връщат където са били. Хашимотото е лечиво само с Импулсната терапия и по никакъв друг начин. Повечето колеги се правят че не са чували за такъв метод затова да не се изненадате ако ги питате. Традиционната медицина е абдикирала от възможнжстта да се справи с това заболяване. Хашимотото се лекува бавно, но не е невъзможно. За детето ви не може да се каже още от сега освен ако не с наднормено тегло, разсеяно, нарушена памет. Ако обаче няма вънщни признаци за хипотиреоидизъм като стане на 18-20 год трябва периодично да се следи на ехограф през 1-2 год да не е започнало и при него хашимото защото това заболяване има фамилна обремененост. Ако и след това не се открива прегледите се разреждат през 3-4 год. За да свалите реално антителата МАТ трябва да се подложите на тази терапия. Тя ще ви излекува хашимотото и няма да пиете Л-тироксин. Всичко друго което ви предлагат е загуба ва време и здраве, защото последиците от нелекувано хашимото могат да донедат до всякакви други заболявания - лечими и нелечими.

д-р биоинж. A.Николов
 
Форум » ONLINE КОНСУЛТАЦИЯ от Д-р Николов и Д-р Атанасов » ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИЯ » Хипотиреоидизъм и Синдром на Хашимото , заедно....
Страница 1 от 11
Търси: