7 въпроса за Хашимото - Хашимото - ЗАБОЛЯВАНИЯ - Thyroid.ovo.bg
Четвъртък, 29.06.2017, 18:50
Добре дошли Гост | RSS

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Главна » Сайт Каталог » Хашимото

7 въпроса за Хашимото
http://7 въпроса за Хашимото 21.05.2011, 23:16

КАКВО ЗАБОЛЯВАНЕ Е БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО?

Това е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което е един подостър възпалителен хроничен процес, водещ до унищожаване на щитовидната тъкан. Като се има предвид, че щитовидните хормони са използвани от всички тъкани в човешкия организъм, това се отразява на всички органи и системи.

КАКВА ЧАСТ ОТ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА СЕ УНИЩОЖАВА?

Унищожава се постепенно все по-голяма част от щитовидната тъкан, като това може да достигне до 80 процента. Автономна защита има само около 20 процента от жлезата. В структурата й се наблюдават патологични промени със или без нодули (възли). Жлезата може да бъде както с нормални, така и с увеличени размери. Резултатът от това унищожение е влошаване на ка еството на живот с поява на редица симптоми, както и опасности за различни органи и сиситеми.

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО?

Причините могат да бъдат различни, най-често стрес, химични, токсични, лъчеви въздействия от високочестотни апаратури, микровълнови печки и др.

КАКВИ СИМПТОМИ СА ХАРАКТЕРНИ ЗА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Симптомите най-често са на понижена функция на щитовидната жлеза, като лесна уморяемост, световъртежи, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, стягане в шията, изпотявания, сърцебиене, наддаване на тегло, болки по ставите и мускулите и др. Достатъчно е наличието на един или на няколко симптома, за да се насочи вниманието към щитовидната жлеза.

КАК СЕ РАЗВИВА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Болестта на Хашимото започва постепенно, като в началото няма никакви оплаквания. Когато се унищожат повече от 50 процента от клетките на жлезата, започват да се изявяват посочените по-горе симптоми. В хода на заболяването се увеличават и антителата ТАТ и МАТ, които стават автоантитела. Тези антитела атакуват както транспорта( белтъчна молекула), с който се пренасят хормоните, така и ензимите, участващи в техния синтез.

КАКЪВ Е МЕХАНИЗМЪТ НА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Много изследователи смятат, че болестта на Хашимото се причинява от генетичен дефект в имунната система, който се отключва от някоя бактериална инфекция. Аз не съм съгласен с това, тъй като досега не е изолиран такъв ген. От друга страна, лечението, което прилагам, доказва, че това заболяване е напълно лечимо, което не би било възможно, ако има патологичен ген. За механизма ще кажа накратко - посочените по-горе причини предизвикват промяна в честотите, на които работят мозъчните центрове, свързани с щитовидната жлеза. Това означава, че генерираните патологични сигнали водят до неразпознаване на жлезата от мозъка. Тя става тип чуждо тяло и е атакувана от имунната система на организма.

КАКВО ЛЕЧЕНИЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ ХАШИМОТО?

Лечението, което се прилага, е неефективно, затова аз го отхвърлям напълно. Не може със заместителни хормони и операции да излекуваш това заболяване, тъй като причината остава. Аз и екипът, с който работя, прилагаме специална методика. Чрез нея се прави корекция на биоимпулсите на щитовидната жлеза. По този начин причините са отстранени и започва възстановяване на жлезата. Пациентите спират приема на хормони, оплакванията им изчезват, антителата се нормализират и се възвръща нормалното им състояние. Методът е презентиран в БАН през 2004 г. на международен симпозиум, където предизвика изключителен интерес.

Прегледи: 200 | Добавено от: dancenation | Рейтинг: 3.0/107
Общо коментари: 1
1  
moje li da ima ot vreme na vreme otdelqne na karvavi ni6ki v slunkata pri ha6imoto

Име *:
Email *:
Код *:
Приятели
Търси
Вход
Навигация
Реклами
Статистика