Хашимото - ЗАБОЛЯВАНИЯ - Thyroid.ovo.bg
Четвъртък, 29.06.2017, 19:01
Добре дошли Гост | RSS

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Главна » Сайт Каталог » Хашимото

Сайтове в категория: 2
Показани сайтове: 1-2
Страници:

Сортирай по: Дата · Име · Рейтинг · Кликове
Как да облекчим заболяването Хашимото с витамини???


Как да облекчим заболяването Хашимото с витамини???


Лесен начин за лечение на Хашимото Болестта е с витамини. Витамините могат да помогнат за подобряване на
болесттаХашимото , както и за контрол, който да  предотврати по-нататъшни усложнения. Показани са по-важните витамини, които може да се използва за да помогне на хора страдащи от  болестта на Хашимото, както и предложените дозировки.

1

Употреба на  1000 мг витамин С, 3-4 пъти през целия ден. Витамин С, приеман в такива високи дози през целия ден, може да помогне за подобряване на Хашимото болест.
2

Употреба на1000 мг калций дневно. Калцият като добавка трябва да се вземат най-малко 4 часа преди или след като всяка форма на  лекарство за профилактика на Хашимото. Предписаните лекарства и калций, когато се приемат заедно в рамките на кратък период от време, можгат да повлиаят на правилното усвояване на медикаментите.
Прочит на латиница

Хашимото | Прегледи: 369 | Добавено от: Как да облекчим заболяването Хашимо | Дата: 21.05.2011

7 въпроса за Хашимото

КАКВО ЗАБОЛЯВАНЕ Е БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО?

Това е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което е един подостър възпалителен хроничен процес, водещ до унищожаване на щитовидната тъкан. Като се има предвид, че щитовидните хормони са използвани от всички тъкани в човешкия организъм, това се отразява на всички органи и системи.

КАКВА ЧАСТ ОТ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА СЕ УНИЩОЖАВА?

Унищожава се постепенно все по-голяма част от щитовидната тъкан, като това може да достигне до 80 процента. Автономна защита има само около 20 процента от жлезата. В структурата й се наблюдават патологични промени със или без нодули (възли). Жлезата може да бъде както с нормални, така и с увеличени размери. Резултатът от това унищожение е влошаване на ка еството на живот с поява на редица симптоми, както и опасности за различни органи и сиситеми.

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО?

Причините могат да бъдат различни, най-често стрес, химични, токсични, лъчеви въздействия от високочестотни апаратури, микровълнови печки и др.

КАКВИ СИМПТОМИ СА ХАРАКТЕРНИ ЗА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Симптомите най-често са на понижена функция на щитовидната жлеза, като лесна уморяемост, световъртежи, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, стягане в шията, изпотявания, сърцебиене, наддаване на тегло, болки по ставите и мускулите и др. Достатъчно е наличието на един или на няколко симптома, за да се насочи вниманието към щитовидната жлеза.

КАК СЕ РАЗВИВА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Болестта на Хашимото започва постепенно, като в началото няма никакви оплаквания. Когато се унищожат повече от 50 процента от клетките на жлезата, започват да се изявяват посочените по-горе симптоми. В хода на заболяването се увеличават и антителата ТАТ и МАТ, които стават автоантитела. Тези антитела атакуват както транспорта( белтъчна молекула), с който се пренасят хормоните, така и ензимите, участващи в техния синтез.

КАКЪВ Е МЕХАНИЗМЪТ НА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Много изследователи смятат, че болестта на Хашимото се причинява от генетичен дефект в имунната система, който се отключва от някоя бактериална инфекция. Аз не съм съгласен с това, тъй като досега не е изолиран такъв ген. От друга страна, лечението, което прилагам, доказва, че това заболяване е напълно лечимо, което не би било възможно, ако има патологичен ген. За механизма ще кажа накратко - посочените по-горе причини предизвикват промяна в честотите, на които работят мозъчните центрове, свързани с щитовидната жлеза. Това означава, че генерираните патологични сигнали водят до неразпознаване на жлезата от мозъка. Тя става тип чуждо тяло и е атакувана от имунната система на организма.

КАКВО ЛЕЧЕНИЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ ХАШИМОТО?

Лечението, което се прилага, е неефективно, затова аз го отхвърлям напълно. Не може със заместителни хормони и операции да излекуваш това заболяване, тъй като причината остава. Аз и екипът, с който работя, прилагаме специална методика. Чрез нея се прави корекция на биоимпулсите на щитовидната жлеза. По този начин причините са отстранени и започва възстановяване на жлезата. Пациентите спират приема на хормони, оплакванията им изчезват, антителата се нормализират и се възвръща нормалното им състояние. Методът е презентиран в БАН през 2004 г. на международен симпозиум, където предизвика изключителен интерес.

Хашимото | Прегледи: 200 | Добавено от: 7 въпроса за Хашимото | Дата: 21.05.2011

Приятели
Търси
Вход
Навигация
Реклами
Статистика