ЗАБОЛЯВАНИЯ - Thyroid.ovo.bg
Четвъртък, 29.06.2017, 18:45
Добре дошли Гост | RSS

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Главна » Сайт Каталог (6)

Хашимото [2]Хипотиреоидизъм [0]
Хипертиреоидизъм [0]Щитовидна жлеза [1]
Базедова болест [0]Терапия и Лечение [2]
Медицина и Здраве [0]Алтернативна Медицина [0]
Аденоми/Хипофиза [1]

Списък на заболяванията, които се повлияват от Импулсната терапия
1. Всички степени на увеличена дифузна струма.
2. Възли, кисти, аденоми на щитовидната жлеза.
3. Тиреоидита на Хашимото, хашитоксикоза.
4. Хипотиреоидизъм.
5. Тиреотоксикоза.
6. Микроаденоми на хипофизата.
7. Исхемична болест на сърцето(сърдечните пристъпи изчезват).
8. Коронарна болест на сърцето с миокарден инфаркт. 
9. Алтернативно отстраняване на коронарни плаки без оперативна интервенция. 

10. Ритъмни и проводни нарушения - тахикардия и брадикардия, АV блокове. 
11. Хипертония(първична).
12. Неврологични заболявания - неврози, депресии, исхемичен инсулт (лека форма), паркинсон.
13. Понижена имунна защита.
14. Нарушена циркулация на кръвта и лимфата на крайниците. 
15. Синдром на Рейно.
16. Бронхиална астма- лека и средна форма, алергичен конюнктивит.
17. Остеопороза.
18. Дисменорея, миоми, поликистозни яйчници.
19. Превенция на рак на гърдата.
20. Мигрена, хронично главоболие(немигренозно).
21. Наднормено тегло от хипоталамусен произход.

източник :http://thyroid-bg.com/
Терапия и Лечение | Прегледи: 254 | Добавено от: М.Христов | Дата: 20.06.2011

ДИЕТИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА СЪСИПВАТ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА
Щитовидната жлеза прилича на красива пеперудка с крилца, "кацнала” върху гърлото ни, зад гръкляна. От успешната работа на този малък орган зависи целия ни организъм – обмяната на веществата, дишането и движението, съпротивата срещу инфекции и възстановяването на увредените тъкани, подвижността на психиката и темповете на стареене. С една дума – здравето ни.

Как да опазим щитовидната жлеза от многобройните опасности и да є помогнем в случаите, когато болестта е настъпила?

УПРАВИТЕЛЯТ НА ЖИЗНЕНИТЕ НИ ПРОЦЕСИ

Щитовидната жлеза произвежда три хормона:


-тиреокалцитонин;

-тироксин;

-трийодтиронин.


Първият от тях отговаря за обмяната на калция в организма, а другите два регулират обмяната на веществата във всяка клетка на тялото, т.е. Управляват всички (физически и психични) жизнени процеси. Щитовидната жлеза е и "главният енергетик” на организма – тя осигурява непрекъснатото снабдяване на всички органи и тъкани с енергия. Лошо му се пише на организма, ако щитовидната жлеза престане да се справя със задълженията си и не изработва необходимото (нито повече, нито по-малко) количество хормони. Ако те са в прекалено голямо количество, жлезата принуждава организма да работи по-бързо, отколкото са възможностите му. В резултат се изразходват резервите и човек с прекалена активност на щитовидната жлеза отслабва. А "ленивата” жлеза, изработваща недостатъчно хормони, забавя обменните процеси, организмът не може да използва поетата храна и човек започва скоростно да напълнява.

КОИ СА ВРАГОВЕТЕ НА ЖЛЕЗАТА?

Основната храна на щитовидната жлеза е йодът, който тя използва за производството на хормони. Ето защо, най-разпространената причина за заболяванията на жлезата е дефицитът на йод, независимо от какво е предизвикан.

Разбира се, има наследствена предразположеност към тези заболявания, има и вродено недоразвитие на жлезата.

Другата опасност е високият радиоактивен фон в нашите градове. Радиацията уврежда най-напред именно клетките на щитовидната жлеза, които не само се увреждат от излъчването, но имат склонност към натрупване на радиоактивни елементи, нанасяйки си с това немалки поражения.

Многобройните химични вещества, които са в изобилие около нас, са много вредни за щитовидната жлеза.

Сред тях са и някои лекарства:

стероидните;

понижаващите налягането;

пикочогонните;

противозачатъчните.

Строгите диети, заради които се нарушава хормоналното равновесие, са много опасни. Не на последно място, постоянният стрес и емоционалните претоварвания нанасят огромна вреда на щитовидната жлеза.

ПРИ ХИПОТИРЕОДОЗА ПОСТОЯННО ЗЪЗНЕМ

Хипотиреодозата е състояние, при което щитовидната жлеза е с намалена функция, т.е. произвежда недостатъчно хормони. Човек започва да се оплаква от слабост, повишена уморяемост, намалена работоспособност, сънливост. Често има запек. Жените усещат кожата си суха, особено на лактите и коленете. Кожата започва да се бели, косата капе, а ноктите стават чупливи. Температурата на болните не се повишава над 36 градуса, те постоянно мръзнат.

Заболяването може да бъде вродено, следоперативно, предизвикано от радиация или вирусна инфекция, от химикали, медикаменти и много други причини. Но основната причина във всички случаи е недостигът на йод. Само в някои южни страни, където традиционно ядат много плодове и морски продукти, лекарите се сблъскват рядко с болести на щитовидната жлеза – жителите там практически още с раждането си получават храна, богата на йод. Другият изход е йодопрофилактиката, която се провежда в редица развити страни. Но никога не я започвайте самостоятелно! Особено внимателни трябва да бъдат възрастните – те не трябва да приемат йод с профилактична цел без разрешението на специалист, за да не си навредят, вместо да си помогнат.

ЖЛЕЗАТА "ПОЩУРЯВА” ОТ СТРЕС

Случва се жлезата да работи прекалено активно. Това заболяване се нарича хипертиреодоза или тиреотоксикоза, защото настъпва "отравяне” на организма с хормони и разбалансиране на дейността му. Обмяната на веществата в организма трескаво се ускорява, подобно на "разгонването” на атомен реактор. Признаците на хормоналната интоксикация се появяват достатъчно бързо. Човек става прекалено раздразнителен, плачлив, постоянно му е топло, трепери вътрешно. Някои не могат да понасят хора, постоянно крещят. Болният отслабва, мъчи го силно сърцебиене, което не минава даже в състояние на покой. В този случай е много важно да се постави правилната диагноза и да се започне навременно лечение. От това заболяване може да се разболее всеки, защото в основата му лежи стресът.

Но болестта може да се провокира от излишък на йод, затова никога не провеждайте профилактика на своя глава.

Тиреотоксикозата се лекува дълго, не по-малко от 1,5-2 години, със специални препарати. Нетрадиционната медицина (хомеопатия, иглолечение) също може да помогне за понижаване на функцията на щитовидната жлеза. Има импулсен метод за лечение, а йогите препоръчват дишане през лявата ноздра, мантри и медитация.

БОЛЕСТИТЕ Й ИМАТ ТЯСНА ВРЪЗКА С ПСИХИКАТА

Специалистите са забелязали връзка между заболяванията на щитовидната жлеза и психиката. Причината за това е, че, в опита си да ни защити, щитовидната жлеза приема върху себе си психологичните удари. Обидата от близки и далечни, когато в очите има сълзи, в гърлото – буца и нищо не можеш да кажеш. Изгарящото чувство за вина, усещането, че си жертва, невъзможността за самореализация. Всичко това нарушава енергийния ток в гърлото и действа на нежните, приличащи на зрънца малина, фоликули на щитовидната жлеза. В този случай лекарства няма да бъдат достатъчни – трябва да си помогнете сами. Как?

Като престанете да се самосъжалявате.

Прощавайте обидите и искайте прошка (мислено и на глас), приемайте се такива, каквито сте, мислете позитивно, търсете начини за самоизразяване, водете здрав начин на живот.

Научете се да се усмихвате на хората, на всички, без подбор.

Когато си отидат обидата, ненавистта, чувството за вина – обикновено си отива и болестта.

АНТИТЕЛАТА УНИЩОЖАВАТ "СВОИТЕ”

Много често, увеличавайки размерите си, клетките на щитовидната жлеза изменят структурата си. Тогава организмът престава да "познава” собствените си клетки и започва да изработва антитела срещу тях, които ги атакуват като врагове.

Това състояние се нарича автоимунен тиреоидит. Тази агресия на организма срещу собствената щитовидна жлеза променя още повече структурата є. Сега тя не само увеличава размерите си, но става по-плътна, загубвайки окончателно функцията си.

Човек получава усещане за буца в гърлото или чувството, че има нашийник. Плътно увеличената жлеза реално пречи на дишането и гълтането.

Основното лечебно средство в този случай е назначаването на хормони на щитовидната жлеза, а в критични ситуации – операция.

ТЕСТ ЗА ХИПОТИРЕОДОЗА

1. Чувствате ли все по-голяма слабост с всеки изминал ден?

2. Оплаквате се от повишена уморяемост, вялост?

3. Потиснати сте, апатични сте към всичко?

4. Забравяте какво сте искали да купите или цената на продуктите, докато вървите от щанда към касата?

5. В последно време ви е тъжно?

6. Изглеждате зле, сякаш внезапно сте остарели с 10 години?

7. По гребена остават много косми?

8. Боли ви сърцето?

9. Задъхвате се, когато вървите бързо или се качвате по стълби?

10. Чувате по-лошо?

11. Имате нарушения на менструалния цикъл?


Колкото повече положителни отговори имате, толкова вероятността от хипотиреодоза е по-голяма.

НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

ЛИМОН С МЕД: Измийте и настържете на ситно ренде 2-3 лимона с кората, за да се получи чаша с еднородна маса. Смесете я с чаша мед. Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно между храненията, докато "лекарството” свърши.

[u]Съхранявайте така приготвената смес в хладилник.[/u]

ОРЕХИ С МЕД: Размачкайте 3-4 ореха, объркайте ги с 1 супена лъжица мед и ги изяжте сутрин на гладно.

[u]Приемайте редовно всеки ден продължително време.[/u]

МАНАСТИРСКА РЕЦЕПТА: Разбъркайте с мед (1:1) смлени в месомелачка зелени орехи, брани преди 24 юни, изсипете сместа в стъклен буркан, затворете го с винтова капачка и го сложете на тъмно за 1 месец. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти в денонощие преди ядене в продължение на 40 дни. При нужда повторете курса след седмица.

МЕНЮ ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

Щитовидната жлеза обича морски продукти – калмари, черен дроб от треска, скариди, морско зеле и др.

От растителните продукти за предпочитане са фурмите, сините сливи, патладжаните, спанакът и доматите.

Препоръчителни са продуктите, които съдържат микроелементите кобалт, мед, манган. Тези компоненти на микроелементите се съдържат в голямо количество в шипките, цариградското грозде, черните боровинки, в листата и корените на глухарчето.

Използвайте продукти, богати на желязо и мед: орехи, лешници, кашу, бадемови ядки.

През "месните” дни организмът осезаемо страда от липса на йод, затова ги редувайте с "рибни”. При намалена функция на щитовидната жлеза могат да се използват само натурални източници на йод, като изброените по-горе, а също и йодирана сол.

Но не трябва да се приемат нито витамини с йод, нито йодосъдържащи химични препарати или хранителни добавки.

Щитовидна жлеза | Прегледи: 281 | Добавено от: ДИЕТИТЕ И ЛЕКАРСТВАТА СЪСИПВАТ ЩИТО | Дата: 21.05.2011

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ

За първи път биомедицински изследвания доказаха възможността чрез корекция на биоелектрически сигнали да се лекуват сърдечно-съдови, ендокринни и неврологични заболявания. Разработеният метод за лечение на щитовидната жлеза и свързаните с нея сърдечно-съдови заболявания е непознат в медицинската теория и практика. Научната обосновка на метода е свързан с области от електрониката и физиката. Използват се елегантно рефлексогенни механизми, които са известни в медицината. Болката се трансформира в биоелектрически сигнал и така създадените импулси с точната честота (генерирани от тъкан наситена на рецептори свързани с троичния нерв) по неврогенните пътища на вегетативната нервна система достига до главния мозък и най-вече "черноработника" - хипоталамуса. Това е така нар. обратен пиезоелектричен ефект използван в електрониката. Задействат се над 60 мозъчни ядра, които отговарят за различни функции в човешкия организъм. Големите неудачи на съвременната медицина са до голяма степен резултат на прекалената диференциация на отделните системи в човешкото тяло. Всяка от тях се разглежда сама за себе си като се лекуват симптомите, а не причините. Изцяло се неглежира биоелектрическата част - биополетата, които формират опознавателните сигнали, биологичните сигнали към различните органи и системи. Може да се каже, че тази част се използва само за диагностична цел заради електронната апаратура. Днес не може да се направи диференциална диагноза без апаратура като ЕКГ, ултразвуково изследване, скенер или ядрено-магнитен резонанс и много други. Методът "Импулсна терапия" доказа изключителната роля на биологичните сигнали. Нарушаването на синхронизацията или на някои от параметрите на тези сигнали води до най-разпространените и нелечими заболявания - сърдечно-съдови, неврологични, ендокринни, онкологични. Поради това, че мозъка получава погрешна информация чрез т.нар. обратна отрицателна връзка и неговата реакция като координатор на всички биологични процеси също е неадекватна и започва да се натрупва патология в един или друг орган или цяла система.


Взето от  http://thyroid-bg.com
Терапия и Лечение | Прегледи: 152 | Добавено от: ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИМПУЛСНА ТЕРАПИЯ | Дата: 21.05.2011

Аденоми на Хипофизата

Главоболие.

Особено когато го определяме като различно отобичайното. То е трудно преминаващо с конвенционалните обезболяващимедикаменти.

Силно сутрешно главоболие.

Главоболие което причинява "скованост”във врата.

Гадене и повръщане.

Характерно е по-често сутрин.

Личностови промени – обърканост, липса на адекватност вобичайни ситуации.

Емоционална лабилност и/или свръх-реактивност. Нарушенапамет и способност за адекватна преценка и пресмятане

Епилептични припадъци,появили се наскоро, без връзка с алкохол или употреба на наркотици.

Промени в говора. Често пациентът не намира думата или неможете да я изрече.

Промени в зрението. Двойно виждане или отслабване назрението. Разлика в големината на зениците или падане на един от клепачите.

Промени във вкуса и обонянието.

Парези и парализи на различни мускулни групи – често налицевата мускулатура или по хеми- тип т.е на половината тяло.

Абнормен тремор или рязка загуба на сръчност.

Обща отпадналост или сънливост.

Изтръпване на ръка или крак или на половината тяло.

Промени в менструалния цикъл или изтичане на течност отгърдите.

Напълняване или промяна в номера на обувките и шапкатакоято носите.

 Промяна въвформата на лицето.

 

Аденоми на Хипофизата

 

Тумори произлизащи от хипофизната жлеза и са едни отнай-честите тумори на централната нервна система. Проявяват се с хормонални изрителни смущения.

Аденоми/Хипофиза | Прегледи: 158 | Добавено от: Аденоми на Хипофизата | Дата: 21.05.2011

Как да облекчим заболяването Хашимото с витамини???


Как да облекчим заболяването Хашимото с витамини???


Лесен начин за лечение на Хашимото Болестта е с витамини. Витамините могат да помогнат за подобряване на
болесттаХашимото , както и за контрол, който да  предотврати по-нататъшни усложнения. Показани са по-важните витамини, които може да се използва за да помогне на хора страдащи от  болестта на Хашимото, както и предложените дозировки.

1

Употреба на  1000 мг витамин С, 3-4 пъти през целия ден. Витамин С, приеман в такива високи дози през целия ден, може да помогне за подобряване на Хашимото болест.
2

Употреба на1000 мг калций дневно. Калцият като добавка трябва да се вземат най-малко 4 часа преди или след като всяка форма на  лекарство за профилактика на Хашимото. Предписаните лекарства и калций, когато се приемат заедно в рамките на кратък период от време, можгат да повлиаят на правилното усвояване на медикаментите.
Прочит на латиница

Хашимото | Прегледи: 369 | Добавено от: Как да облекчим заболяването Хашимо | Дата: 21.05.2011

7 въпроса за Хашимото

КАКВО ЗАБОЛЯВАНЕ Е БОЛЕСТТА НА ХАШИМОТО?

Това е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, което е един подостър възпалителен хроничен процес, водещ до унищожаване на щитовидната тъкан. Като се има предвид, че щитовидните хормони са използвани от всички тъкани в човешкия организъм, това се отразява на всички органи и системи.

КАКВА ЧАСТ ОТ ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА СЕ УНИЩОЖАВА?

Унищожава се постепенно все по-голяма част от щитовидната тъкан, като това може да достигне до 80 процента. Автономна защита има само около 20 процента от жлезата. В структурата й се наблюдават патологични промени със или без нодули (възли). Жлезата може да бъде както с нормални, така и с увеличени размери. Резултатът от това унищожение е влошаване на ка еството на живот с поява на редица симптоми, както и опасности за различни органи и сиситеми.

КАКВИ СА ПРИЧИНИТЕ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО?

Причините могат да бъдат различни, най-често стрес, химични, токсични, лъчеви въздействия от високочестотни апаратури, микровълнови печки и др.

КАКВИ СИМПТОМИ СА ХАРАКТЕРНИ ЗА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Симптомите най-често са на понижена функция на щитовидната жлеза, като лесна уморяемост, световъртежи, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, стягане в шията, изпотявания, сърцебиене, наддаване на тегло, болки по ставите и мускулите и др. Достатъчно е наличието на един или на няколко симптома, за да се насочи вниманието към щитовидната жлеза.

КАК СЕ РАЗВИВА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Болестта на Хашимото започва постепенно, като в началото няма никакви оплаквания. Когато се унищожат повече от 50 процента от клетките на жлезата, започват да се изявяват посочените по-горе симптоми. В хода на заболяването се увеличават и антителата ТАТ и МАТ, които стават автоантитела. Тези антитела атакуват както транспорта( белтъчна молекула), с който се пренасят хормоните, така и ензимите, участващи в техния синтез.

КАКЪВ Е МЕХАНИЗМЪТ НА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ?

Много изследователи смятат, че болестта на Хашимото се причинява от генетичен дефект в имунната система, който се отключва от някоя бактериална инфекция. Аз не съм съгласен с това, тъй като досега не е изолиран такъв ген. От друга страна, лечението, което прилагам, доказва, че това заболяване е напълно лечимо, което не би било възможно, ако има патологичен ген. За механизма ще кажа накратко - посочените по-горе причини предизвикват промяна в честотите, на които работят мозъчните центрове, свързани с щитовидната жлеза. Това означава, че генерираните патологични сигнали водят до неразпознаване на жлезата от мозъка. Тя става тип чуждо тяло и е атакувана от имунната система на организма.

КАКВО ЛЕЧЕНИЕ СЕ ПРИЛАГА ПРИ ХАШИМОТО?

Лечението, което се прилага, е неефективно, затова аз го отхвърлям напълно. Не може със заместителни хормони и операции да излекуваш това заболяване, тъй като причината остава. Аз и екипът, с който работя, прилагаме специална методика. Чрез нея се прави корекция на биоимпулсите на щитовидната жлеза. По този начин причините са отстранени и започва възстановяване на жлезата. Пациентите спират приема на хормони, оплакванията им изчезват, антителата се нормализират и се възвръща нормалното им състояние. Методът е презентиран в БАН през 2004 г. на международен симпозиум, където предизвика изключителен интерес.

Хашимото | Прегледи: 200 | Добавено от: 7 въпроса за Хашимото | Дата: 21.05.2011

Приятели
Търси
Вход
Навигация
Реклами
Статистика